ODS Logo

Blog

Závažná onemocnění budou nyní díky novému přístroji odhalena včas

Čas hraje u mnoha nemocných důležitou roli, zvláště pak u pacientů s onkologickým onemocněním. V boji s těmito nemocemi nyní Krajské nemocnici Tomáše Bati pomůže nový hybridní přístroj SPECT/CT s širokými možnostmi použití.

Nová moderní kamera je kombinována s plnohodnotným CT přístrojem, který může využít celá nemocnice i jako záložní výpočetní tomograf. Kamera zejména urychlí dobu vyšetření. Přístroj je v tomto složení velmi unikátní a jedná se o nejlépe vybavenou SPECT/CT kameru v rámci České republiky.

K této investici se vyjádřil také Lubomír Traub, náměstek hejtmana: „Nová kamera bude skvělým přínosem nejen pro Krajskou nemocnici Tomáše Bati, ale i občany Zlínského kraje. Závažná onemocnění totiž budeme moci odhalit včas a snížit tak budoucí rizika onemocnění.“

Samotný přístroj je doplněn řadou softwarů, které jeho funkci podporují. Jedním z nich je i xSPECT Bone, se kterým lze rozpoznat např. kostní metastáze, které se objevují u řady nádorů. Díky jejich včasnému odhalení lze u pacientů patřičně upravit následující léčbu.