ODS Logo

Blog

Občané budou ještě lépe informováni o turistické nabídce Zlínského a Trenčínského kraje

O propagaci malých i velkých turistických míst se zaslouží nový projekt Centrály cestovního ruchu Východní Moravy s názvem „12 měsíců ve Zlínském a Trenčínském kraji - živě a inovativně“.

„Chceme společně s našimi slovenskými partnery posílit pozici Zlínského a Trenčínského kraje v oblasti cestovního ruchu, virtuálně je propojit do jedné destinace, zvýšit povědomí návštěvníků o turistických atraktivitách obou regionů a prodloužit délku jejich pobytu v území. K tomu hodláme využít zejména moderní a inovativní nástroje propagace,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub, který má cestovní ruch ve své gesci.

Zásadní bude v tomto projektu zejména celoroční online kampaň, která lidem představí nejen ty velké, ale i malé turistické atraktivity obou krajů. Mimo rozsáhlou online kampaň bude součástí projektu také společná konference cestovního ruchu.

Náklady na projekt jsou odhadovány ve výši 8 milionů korun, 4,5 milionu korun pak na straně Centrály cestovního ruchu Východní Moravy. 90 % těchto výdajů by měla pokrýt dotace v rámci výzvy Operačního programu Interreg Slovensko - Česko 2021-2027. Projekt však bude realizován pouze v případě schválení dotace, jinak nikoli.

Zdroj a foto: Zlínský kraj