ODS Logo

Blog

Letošní ročník soutěže Můj první milion zná své vítěze

V minulém týdnu proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů již 16. ročníku akcelerátoru Můj první milion, přihlášeno bylo celkem 68 projektů.

V průběhu soutěže mohli účastníci získávat cenné rady od svých mentorů nebo se účastnit workshopů, které se zabývaly validací nápadů, obchodním modelem, marketingem, podnikovými financemi a dalším oblastem.

„Rád bych poblahopřál a poděkoval všem zúčastněným studentům i lidem z organizačního týmu za skvěle uspořádanou akci, která v posledních letech získává na důležitosti. Je potřeba podporovat mladé podnikatele a lidi s vizí. Musíme jim jako město i kraj poskytnout takové možnosti, aby za podnikáním nemuseli odcházet jinam a měli v nás spolehlivého partnera, který je v začátcích jejich rozvoje podrží,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub.

V kategorii středních škol se na 1. místě umístil projekt edukito.cz, za kterým stojí Lukáš Horák a Ondřej Uher. Na edukito.cz mohou lidé nalézt srovnání českých vzdělávacích kurzů. Firmy, které kurzy nabízejí, je zde naopak mohou inzerovat.

V kategorii vysokých škol se na 1. příčce umístil projekt ONLINE ZEN Niky Vojkůvky a Kláry Valčíkové. Lidé zde naleznou 20minutové online lekce jógy, které jsou přístupné kdykoli a odkudkoli.

Již nyní probíhají přípravy na 17. ročník, který by měl odstartovat 1. 10. 2023. Více na www.mujprvnimilion.cz.

Foto: Pavel Slováček