ODS Logo

Blog

Lépe než před covidem: Návštěvnost Zlínského kraje byla za rok 2023 rekordní

Za rok 2023 navštívilo Zlínský kraj zhruba 830 tisíc návštěvníků, nejčastěji zde strávili bezmála tři noci a šlo o 2 281 791 přenocování. Cestovní ruch se tedy nejen vrátil na předcovidová čísla, ale dokonce je překonává.

Lépe se dařilo hlavně v kategorii hostů rezidentů, stále je však potenciál pro růst v kategorii hostů nerezidentů, kde se kraj na předcovidová čísla stále ještě nedostal.

„Překonání absolutních čísel v počtu návštěvníků i počtu přenocování oproti roku 2022, ale i oproti roku 2019 je skvělým počinem,“ uvedl pro Deník.cz náměstek hejtmana Zlínského kraje Lubomír Traub a doplnil: „Doufám, že rok 2024 bude ještě lepší. Poděkování samozřejmě patří podnikatelům a všem, kteří vytvářejí nabídku kvalitních služeb pro návštěvníky Zlínského kraje. Turisté mají každým rokem vyšší nároky a jsem rád, že jsme pro ně atraktivní destinací.“

Pro rok 2024 je v rámci Zlínského kraje plánováno mnoho zajímavých společenských a kulturních akcí, které by si občané a návštěvníci kraje neměli nechat ujít. V plánu je také např. otevření nově rekonstruovaných Slunečních lázní v Luhačovicích na přelomu dubna a května, kde bude také představena expozice Leoše Janáčka a Dušana Jurkoviče.

Zdroj: Deník.cz
Foto: Zlínský kraj